Tijdslijn


Voordat het DiscGolf parcours gerealiseerd wordt zijn er diverse hobbels die overwonnen moet worden. We nemen je mee hoe het Discgolf parcours tot stand is gekomen.

Maart 2010
In 2010 komt Frans van Dokkumburg voor het eerst in aanraking met het fenomeen DiscGolf. Hij was in Queenstown (Nieuw Zeeland) en zag daar in een park van die gekke metalen installaties staan. Navraag leerde dat dit baskets zijn waar je met behulp van een frisbee (disc) in zo min mogelijk worpen erin moest gooien. Zijn nieuwsgierigheid is gewekt en gaat gelijk een rondje lopen. Na het spelen van de eerste worp kwam hij erachter dat dit super leuk is om te doen en dat we dit ook in Nederland zouden moeten hebben.

December 2018
Fast forward naar eind 2018. De Provincie Overijssel komt met een nieuwe subsidie mogelijkheid waarbij de spelregel is dat je subsidie kan ontvangen wanneer er bewogen wordt en dat dit iets unieks heeft. één en één is twee dus er wordt besloten om binnen twee weken een voorstel te schrijven. Er wordt de hulp ingeschakeld van de Nederlandse Frisbeebond, Sociaal Werk de Kop, Gemeente Steenwijkerland en Discgolf Noord Nederland. Aangezien er nog vele open eindjes waren heeft de Provincie Overijssel besloten om op dit moment de aanvraag niet te honoreren. Iets wat achteraf helemaal logisch was maar natuurlijk op dat moment een aardige domper.

Oktober 2019
In oktober 2019 komt de Provincie Overijssel nogmaals met dezelfde subsidie mogelijkheid om het sporten in de openbare ruimte te stimuleren. De koppen worden weer bij elkaar gestoken en de losse eindjes worden gladgestreken en het voorstel van het realiseren van een discgolf parcours in de groene long in Steenwijk is geboren.In december 2019 wordt het vernieuwde plan ingediend.

Maart 2020
In maart 2020 krijgen we het verlossende woord. DE SUBSIDIE IS TOEGEKEND. whoop whoop: dit is fantastisch nieuws en we kunnen nu verder met de realisatie. Helaas hebben we met deze subsidie het totaal bedrag nog niet dekkend voor de realisatie en wordt er gekeken naar welke mogelijkheden er nog meer zijn om dit parcours te kunnen realiseren.

April 2020
De eerste sponsors (Albert Heijn van Etten, Fun Fit Steenwijk en Steenwijk.com) zijn binnen en dit geeft een enorme boost. De opdracht wordt gegeven om een parcours voorstel te maken.

Mei 2020
Het voorstel van het nieuwe parcours is binnen gekomen. In het originele plan was het de bedoeling om een 14 hole parcours te realiseren. Dit is terug gebracht naar 6 holes. Dit komt mede door de strenge veiligheidseisen die gehanteerd moeten wanneer er bewogen gaat worden in de openbare ruimte. In mei wordt tevens deze website opgezet, filmpjes en foto's gemaakt en worden bedrijven aangeschreven om sponsor te worden.

Augustus 2020
Voor de eerstejaars sportklassers van CSG Eekeringe heb ik een Discgolf Clinic mogen verzorgen. Hiermee hebben hun de eerste sneakpeak preview mogen aanschouwen. Tevens zijn de eerste gesprekken rondom de vergunning met de gemeente in gang gezet. 
                                                                     


Reacties tijdens de opnames